Bellboard | Compleet droogbouw vloerverwarmingssysteem Bellboard | Compleet droogbouw vloerverwarmingssysteem Bellboard | Compleet droogbouw vloerverwarmingssysteem Bellboard | Compleet droogbouw vloerverwarmingssysteem

1: Aanbrengen van de randafwerking

Voorafgaand aan het leggen van de NORIT vloerelementen wordt een afwerkrand aangebracht. De afwerkrand bedekt zowel de muur als de ondervloer zodat het geheel volledig is afgedicht. Na het plaatsen van de vloerelementen wordt een egalisatielaag aangebracht voor een mooi egaal oppervlak. De afwerkrand voorkomt eventueel lekken van de egalisatielaag.
Verwerking altijd op een schone, droge, vlakke en harde ondergrond.

Verwerkingsadvies Vloerverwarming (135 Kb)

Legbeschrijving Vloerverwarming (196 Kb)

Aanbrengen van de randafwerking

2: Verlijmen van de NORIT vloerplaten

De NORIT vloerelementen moeten droog, stof- en vetvrij zijn. De NORIT-TE-lijm wordt aangebracht achter de groef, gebruik ca. 30 g/m2.
Verlijmen van de Bellboard vloerplaten

3: Aanleggen van de vloerplaten

De NORIT vloerelementen worden schuin en met lichte druk tegen de voorgaande rij elementen gedrukt en "geklikt".
Aanleggen van de vloerplaten

4: Vloerplaten bevestigen

De elementen kunnen aan de korte kant met een slagplank worden aangetikt. Een directe klap met de hamer op het klik-profiel kan leiden tot schade. Uitzetvoegen kunnen worden versterkt vanaf een lengte van 20 meter.
Vloerplaten bevestigen

5: Aanleggen van de randpanelen

De rand panelen kunnen met een koevoet eenvoudig worden gestelt. Eventueel aangebrachte wiggen moeten worden verwijderd. Het gehele oppervlak moet daarna geheel vuil en stofvrij worden gemaakt t.b.v. de volgende behandeling.
Aanleggen van de randpanelen

6: Gronden van het oppervlak

De roodkleurige primer wordt gelijkmatig aangebracht met een drukspuit. De NORIT primer is in de verhouding 1:4 (primer: water). De kwaliteit van het mengsel kan worden gecontroleerd met behulp van de kleurenkaart.
Gronden van het oppervlak

7: Aanbrengen van de verwarmingsleiding

De verwarmingsbuis kan wordt gelegd volgens het legplan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de buis netjes in het gotenraster klikt. De maximum lengte van een circuit is 80 meter. De lengte kan worden gecontrolleerd middels de markeringen op de buis.
Aanbrengen van de verwarmingsleiding

8: Aanbrengen van de verwarmingsleiding

Het aansluiten van de leidingen en de waterdruktest (volgens EN 1264-4 DIN) moet worden gedaan door gekwalificeerd personeel. De waterdruktest moet minimaal 24 uur worden gedaan, totdat de egalisatiemassa droog is en klaar voor het afdekken.
Aanbrengen van de verwarmingsleiding

9: Aanbrengen van de egalisatielaag

Een zak egalisatiepasta (25 kg) mengen met 6 liter water en roeren totdat een egale en klontvrije massa ontstaat. Om de aanbevolen egalisatielaag van 3 mm te verkrijgen is ongeveer 11 kg/m2 benodigd. Voor de verwerking wordt een lijmkam aanbevolen. Tijdens het drogen dient direct zonlicht en tocht te worden vermeden. Extra aanvulling: De verwerkingstijd is 15 20 minuten.
Aanbrengen van de egalisatielaag

10: Aanbrengen van de vloerafwerking

24 uur na het aanbrengen van de egalisatielaag is de vloer klaar voor verdere afwerking. Dit kan met vrijwel elke vloerafwerking /-bedekking. Voor verlijming dient men het daarvoor bestemde lijmsysteem te gebruiken. Raadpleeg hiervoor de voorschriften van de lijmfabrikanten.
Aanbrengen van de egalisatielaag